home

contact  login
zoeken
zoeken
  • Home
  •  » Digitaal Loket

Digitaal Loket 

Via het digitaal loket kan je thuis formulieren opvragen, afdrukken en invullen, tot zelfs elektronisch versturen. Je vindt een ruim aanbod aan elektronische formulieren waarmee je een aantal zaken kan doen zoals documenten of subsidies aanvragen of zelf uw beroep registreren.

Een aantal formulieren kan je onmiddellijk online invullen en verzenden.

Sommige formulieren krijg je automatisch ingevuld in je mailbox via eID-identificatie. Een computer, software, een kaartlezer, uiteraard je eID en de bijbehorende pincode. Meer heb je niet nodig om de mogelijkheden van je eID ten volle te benutten.

Alle informatie rond het gebruik van je eID-vind je op http://eid.belgium.be/nl/

Nadat je een attest via je eID hebt aangevraagd, word je via een mailtje op de hoogte gehouden van de status van je aanvraag. Op het digitaal loket kan je de status ook raadplegen via "Mijn Portaal".

Andere formulieren zijn pdf-documenten die je uitprint en opstuurt of ingevuld meebrengt naar het gemeentehuis.

 

 

Account aanmaken voor documenten en attesten dienst Burgerzaken 

Je kan met je elektronische identiteitskaart een account op het digitaal loket aanmaken. Dat betekent dat voor alle attesten van de dienst Burgerzaken gegevens die je in je account invult zoals e-mail en telefoonnummer bij een volgende aanvraag op het digitaal loket autoamtisch ingevuld worden. Je kan ook altijd je persoonlijke gegevens raadplegen en wijzigen.

Indien je Firefox gebruikt, moet je even onderstaande procedure doorlopen:

  1. Open Firefox
  2. Ga naar https://addons.mozilla.org/firefox/addon/51744.
  3. Klik op ‘Aan Firefox toevoegen’
  4. Klik op ‘Nu Installeren’
  5. Herstart Firefox

Windows 10

Sinds een update van Windows 10 is het niet langer mogelijk om via Edge te authenticeren, gebruik makende van de eID kaart.

Opgelet! Krijg je de melding 'beveiligde verbinding mislukt' dan is de kans groot dat je op de link geklikt hebt om iets aan te vragen vooraleer je eID kaart in de kaartlezer stak. Probeer het dus opnieuw met de je identiteitskaart in de kaartlezer.

 

Raadplegen status aanvragen op digitaal loket 

Raadpleeg de status van een document dat je aangevraagd hebt via het digitaal loket.

Documenten per post laten opsturen of elektronisch ophalen? 

Een elektronisch document is een pdf-bestand dat elektronisch wordt ondertekend door de ambtenaar van de dienst Burgerzaken. Dit document behoudt enkel zijn wettelijke waarde wanneer je het document elektronisch bewaart en elektronisch doorstuurt naar de instantie waarvoor je het nodig hebt (bijvoorbeeld je werkgever, de rechtbank, een andere overheid).

Van zodra je het elektronisch document print vervalt de handtekening. Dit betekent dat je document niet meer dan een kopie van een origineel document is.

Daarom worden afschriften van de akten van de burgerlijke stand steeds per post verstuurd.

Bescherming persoonsgegevens en privacy  

Privacy

De gegevens die het gemeentebestuur via het digitaal loket ontvangt, worden opgeslagen in de bestanden van het gemeentebestuur van Herk-de-Stad. Zij dienen uitsluitend om uw aanvraag automatisch te verwerken en om onze dienstverlening aan u te verbeteren.

Een correcte login (eID met geldige certificaten) is noodzakelijk om je aanvraag te kunnen verwerken

Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens heb je het recht om je gegevens te raadplegen en, indien nodig, te verbeteren en te verwijderen. Je kan je persoonsgegevens HIER bekijken, verwijderen en aanpassen met je eID.

Je kan ook een brief schrijven naar het schepencollege, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad of mailen naar info@herk-de-stad.be Op deze adressen kan je ook terecht voor vragen betreffende de bescherming van persoonsgegevens.

Beveiligingsmaatregelen

Het gemeentebestuur en haar softwareleverancier Schaubroeck stellen alles in het werk om het netwerk grondig te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang en om de vertrouwelijkheid van de persoonlijke gegevens van de gebruikers van het digitaal loket te vrijwaren. Na het inloggen zie je onderaan in je browser een slotje. Er wordt gebruik gemaakt van de SSL-technologie (Secure Sockets Layer) om te verhinderen dat vertrouwelijke paswoorden en gegevens kunnen worden onderschept of gedecodeerd.

Wanneer je inlogt met een eID wordt de geldigheid van het certificaat gecontroleerd via de site http://ocsp.eid.belgium.be.

Het interne netwerk van onze softwareleverancier Schaubroeck en de verbinding met het netwerk van de stad Herk-de-Stad is beveiligd door secure firewalls.