home

contact  login
zoeken
zoeken

Het Nieuwstedelijk 

Vrijdag 3 mei 2019: Het Nieuwstedelijk                                                                                        

Theatervoorstelling: Vuur

Vuur kruipt onder je huid. De eerste speelreeksen van deze indringende voorstelling over verlies en verwerking lieten niemand onberoerd.

23 januari 1974. Er breekt brand uit op het college van Berkenbos, Heusden-Zolder. Drieëntwintig jongens in de slaapzaal van het internaat laten het leven. Niet enkel de regio, maar het hele land wordt in diepe rouw gedompeld.

Theatermaker Christophe Aussems interviewde 41 jaar later overlevenden, hulpverleners en nabestaanden van de ramp. De afgelopen tien jaar bouwde Christophe een rijke expertise op in voorstellingen op basis van research, veldwerk en interviews. Die speelden vaak op bijzondere locaties, meestal in de gemeenschap waar de feiten zich afspeelden. In Vuur reconstrueert hij het pijnlijke verleden, en onderzoekt hij hoe deze traumatische gebeurtenis nog nazindert in het heden. Hoe geef je acuut verlies een plaats? Hoe bepaalt zo’n ramp je verdere leven? Hoe geef je er betekenis aan? Hoe maak je verdriet leefbaar? En waar haal je hoop als net dat wat hoop gaf, genadeloos werd weggenomen?

Acteur Jonas Van Thielen (Ten oorlog, De leeuw van Vlaanderen, Groupe Diane) is een krak in transformeren, maar zet zijn talent in Vuur subtieler en dus meeslepender dan ooit in. Huismuzikant Bert Hornikx (HRNS, Astronaute) en Astronaute-frontvrouw Myrthe Luyten (Astronaute, Mad about Mountains) brengen live muziek die soms snijdt, maar des te vaker troost.

Theater – grote zaal – zittend publiek
Tickets: VVK 15 euro – kassa: 17 euro (cultuurcheque logo) - <18 j: 8 euro

Bestel je tickets hier.

Lukt het online reserveren van kaarten niet?

Helpdesk online ticketing: support@eventsquare.co of 013 52 10 21.  
Telefonisch is EventSquare bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag telkens van 9 tot 17 uur. Per e-mail proberen ze je ook 's avonds en tijdens het weekend zo snel mogelijk van dienst te zijn.