home

contact  login
zoeken
zoeken

Winterland '76 

Zaterdag 20 januari 2018  20.15 uur

A tribute to the music of The Band

Op 25 november 1976 betrad The Band voor het laatst het podium in hun originele bezetting. De iconische zaal Winterland was het decor voor een spectaculaire show met de toepasselijke naam The Last Waltz. Alle klassiekers passeerden de revue: The Weight, I Shall Be Released, The Night They Drove Old Dixie Down... songs die een hele generatie in vervoering brachten. Bevriende muzikanten als Bob Dylan, Neil Young, Joni Mitchell en Van Morrisson kwamen een nummer meezingen. Niemand minder dan Martin Scorsese filmde het hele gebeuren. Kort daarna viel The Band uit elkaar.

Meer dan 40 jaar na die magische avond zindert de erfenis van The Band nog steeds na in de muziek van een hele generatie bands en songwriters. Een stel Vlaamse muzikanten met Bandbloed in de aderen vond het dan ook het geknipte moment voor een passend eerbetoon. Winterland '76 brengt geen covers, wél een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat The Band ons heeft nagelaten.

Winterland '76 blijft de blijde boodschap van The Band verkondigen doorheen 2018. Een jaar lang doet de tribute nog diverse podia aan in België en Nederland, soms bijgestaan door plaatselijke gasten. Het wordt dus een herdenking die nog even blijft nazinderen.

Muziek – grote zaal – staand publiek

Tickets: VVK 15 euro – kassa: 17 euro
Bestel je tickets hier.

Meer info:
https://www.facebook.com/winterland76/?fref=ts