home

contact  login
zoeken
zoeken

Start 2 skate: sporten met het gezin 

Vanaf zondag 7 april acht weken lang op zondag, telkens van 10 tot 11.30 uur in basisschool Herx, Dr. Vanweddingenlaan 10/1

De gemeentes Herk-de-Stad, Halen en Lummen organiseren in samenwerking met Rollerclub ‘Spin it’ en Sport Vlaanderen een lessenreeks inlineskaten voor het hele gezin.

In een gezellige sfeer leer je van nul af aan alle behendigheden zodat je probleemloos en veilig op de weg kan skaten. De cursus wordt georganiseerd voor kinderen/jongeren vanaf 6 jaar en volwassenen, voor gezinnen en gevorderden.

Prijs: 20,00 euro per deelnemer voor 8 lessen, lesgever en verzekering inbegrepen.

Mogelijkheid tot huur skates mits meerprijs. Inschrijven via www.vrijetijdherkdestad.be.

Inschrijven voor Herk Loopt! vanaf 1 maart 

Herk Loopt met start en aankomst op de Markt vindt dit jaar plaats op zondag 12 mei vanaf 14 uur. Met een kinderloop van 300 meter voor kinderen tot zes jaar en een kinderloop van 1000 meter voor kinderen van zeven tot twaalf jaar (beiden ten voordele van Kom op Tegen Kanker), vijf en tien kilometer is er voor elke loper wat wils. Er wordt dit jaar extra ingezet op de beleving van de deelnemers. Zo is er een mooie prijs voor de bewoner die op de origineelste manier voor extra randanimatie langs het parcours zorgt. Online voorinschrijven kan van 1 maart tot 5 mei via www.herkloopt.be. Deelnemers die vooraf ingeschreven zijn, ontvangen een gepersonaliseerd borstnummer.
i.s.m. vzw Runner’s High en Joggingclub Kannemie

Smikkeltochten op zondag 23 juni 

Leg zondag 23 juni nu al vast in je agenda voor de Smikkeltochten, de leuke fietstocht van 30 of 55 kilometer met mooie en lekkere tussenstops onderweg ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Kaarten zijn vanaf 15 april verkrijgbaar in Sportcentrum Herkules,

De Markthallen, De Cirkel, het gemeentehuis en bij de Herkse wielertoeristenclubs.

De opbrengst van de Smikkeltochten gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Kijk! Ik fiets! 

Woensdag 29 mei van 13.30-15.30 uur of op zaterdag 1 juni van 13-15 uur in sportcentrum Herkules

Met hulp van een ervaren monitor en één ouder-begeleider leren kinderen vanaf drie tot zeven jaar (die reeds vlot zijn met een loopfiets of een fiets met steunwieltjes) in twee uren tijd fietsen op twee wielen!

Inschrijving vanaf 1 maart a.s. via www.vrijetijdherkdestad.be

i.s.m. Sportregio West-Limburg en Sport Vlaanderen.

Sport Overdag voor senioren 

In Sportcentrum Herkules kan je als senior wekelijks deelnemen aan ‘Sport Overdag’ voor senioren en dit op maandagen, woensdagen en donderdagen.

Elke maandag van 9.45 tot 10.45 uur: onderhoudsgymnastiek onder begeleiding van een lesgever.

Elke woensdag van 10.30 tot 12 uur: recreatief en vrijblijvend ‘vonetbal’ (een combinatie van volley- en netbal) zonder begeleiding. 

Een tienbeurtenkaart kost 20 euro (verzekering inbegrepen) en is zowel geldig voor de onderhoudsgymnastiek op maandagen als het vonetbal op woensdagen. Geïnteresseerden mogen de eerste keer gratis meedoen.

Elke donderdag vanaf 13.30 uur: curvebowls

Een tienbeurtenkaart voor het curvebowlen kost 10 euro. Geïnteresseerden mogen de eerste keer gratis deelnemen.

sport