Print this page

Vaccinatie voor kinderen van 5 tot 11 jaar

Samen kunnen we corona onder controle krijgen. Door iedereen te vaccineren. Ook jonge kinderen. Zo kan het virus zich minder en moeilijker verspreiden. Door je kind te laten vaccineren, wordt het beschermd tegen COVID-19 én raakt het gezins-, school- en vrijetijdsleven van kinderen minder verstoord. Laat je kind dus vaccineren. Dit kan in Vaccinatiecentrum Herkenrode vanaf 20 januari.

Waarom?

Er zijn heel wat goede redenen om je kind te laten vaccineren. Omdat het goed is voor de gezondheid van je kind, omdat het normale leven van je kind zo veel beter zijn gangetje kan blijven gaan, omdat het veilig is, omdat je zo iedereen helpt beschermen… Meer info lees je op www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen

Wanneer?

Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen de kans zich te laten vaccineren tegen COVID-19 en ontvangen hiervoor snel een uitnodigingsbrief met informatie. Kinderen met onderliggende aandoeningen zullen daarbij voorrang krijgen. De uitnodiging voor vaccinatie wordt gestuurd naar het adres waar het kind gedomicilieerd is. Als de Vlaamse overheid beschikt over een mailadres, krijg je ook een mail.


Kiezen jij en je kind voor vaccinatie?

Je kan ingaan op de uitnodiging en zelf een geschikt moment voor een afspraak kiezen. Je vindt alle nodige informatie op je uitnodiging.

 
Hoe gebeurt de vaccinatie in Vaccinatiecentrum Herkenrode in Hasselt?

  • Je komt samen met je kind aan bij het vaccinatiecentrum op de Grenslandhallensite (Park H). We voorzien gratis parking voor fietsers en automobilisten.

  • Bij het binnenlopen van het vaccinatiecentrum begroeten medewerkers en een mascotte van de Virusvechters jullie. Die heet jullie welkom en vertellen aan je kind dat jullie zijn voetstappen mogen volgen.

  • Jullie volgen de vloerstickers en komen onderweg nog medewerkers/Virusvechters tegen, die jullie de juiste weg wijzen of aanmoedigen.

  • Jullie komen aan in het vaccinatiehokje en gaan naar binnen. Is je kind bang voor de prik? Dan kan je het afleiden door een ‘zoek-de-verschillen’-spelletje in het hokje.

  • Jullie verlaten het vaccinatiehokje, je kind krijgt een vaccinatiediploma en een presentje en jullie nemen 15 minuten plaats in de wachtruimte. Ballonartiesten, goochelaars... bezorgen je kind een leuke afsluiter.

  • Jullie mogen weer naar huis en je kind wordt uitgezwaaid met een ‘tot de volgende’ keer, voor het tweede prikje.

Heb je nog vragen, raadpleeg dan zeker onze veelgestelde vragen.

Wat breng je mee naar het vaccinatiecentrum?

Het is op zich voldoende dat één van de ouders zich met het kind aanbiedt bij het vaccinatiecentrum. Zorg ervoor dat je de kids-ID of ISI+kaart meeneemt naar het vaccinatiecentrum. De uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van beide ouders/voogden is niet vereist.

 Kan je de vaccinatie ook weigeren voor je kind?

Ja, dat kan. Vaccinatie is niet verplicht. Ben je niet de enige ouder/voogd, stem de vaccinatie dan vooraf af met de andere ouder of voogd, zeker bij co-ouderschap. Maak onderling een gezamenlijke en gedragen beslissing. Je kan de vaccinatie weigeren in het softwaresysteem waarmee je een afspraak maakt. Ook kan je je als enkele ouder/voogd naar het vaccinatiecentrum begeven om je weigering te laten registreren. Als je de vaccinatie weigert, wordt je kind gedeactiveerd in het systeem van het vaccinatiecentrum. Dat kan enkel teruggedraaid worden door je huisarts of de Vlaamse overheid.

Vragen?

Je leest meer op www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen

Brief ouders 5-11 jarigen
Flyer covidvaccinatie

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.