home

contact  login
zoeken
zoeken

Terrasvergunning 

Het reglement voor het plaatsen van terrassen bij horecazaken op het openbaar domein heeft betrekking op het plaatsen van permanente en seizoensgebonden terrassen bij horecazaken op het openbaar domein. 

Het plaatsen van terrassen op het openbaar domein is toegelaten mits daarvoor een eenmalige schriftelijke en voorafgaandelijke toelating vanwege het college van burgemeester en schepenen wordt afgeleverd.  Voor elke wijziging van een toegelaten terras moet een nieuwe aanvraag gedaan worden. Deze toelating volgt de horecazaak en is dus overdraagbaar bij een overdracht van de uitbating.

Het reglement laat permanente terrassen toe, net als overdekkingen. Ook windschermen worden toegelaten. Daarnaast is het ook mogelijk om constructies te verankeren in het openbaar domein. Parkeerplaatsen mogen ingenomen worden door terrassen voor seizoensgebonden terrassen onder voorwaarde dat er gebruik gemaakt wordt van een verhoogde vloer. Elektronisch voortgebrachte muziek op de terrassen wordt toegelaten tot 22 uur en met een maximum van 85dB. 

Economie