home

contact  login
zoeken
zoeken

Wonen in West-Limburg 

Onder de naam ‘Wonen in West-Limburg’ zijn de gemeenten Lummen en Herk-de-Stad een samenwerkingsverband aangegaan met Vlaanderen en de provincie Limburg. Deze intergemeentelijke organisatie heeft de opdracht om de woonkwaliteit in de regio verder te optimaliseren en zowel inwoners als professionelen bij te staan met al hun woonvragen. Door de krachten samen te bundelen kan het team van Wonen in West-Limburg de meest efficiënte dienstverlening aanbieden ten dienste van alle inwoners, de lokale besturen en in het bijzonder voor zij die het op de woningmarkt het moeilijkst hebben.

Ben je verhuurder, huurder of eigenaar? Wil je energie sparen, van energieleverancier veranderen, plan je renovaties of ben je op zoek naar een goedkope (energie)lening? Kamp je met een probleem rond veiligheid, gezondheid of kwaliteit van je (huur)woning? Wil je je woning aanpassen aan veranderende behoeften? De adviseur van het Wooninfopunt van Wonen in West-Limburg staat in de gemeentehuizen van Herk-de-Stad en Lummen paraat om je verder te helpen met al je vragen rond wonen, verbouwen, subsidies en premies. Elk advies is gratis, vrijblijvend en geheel onafhankelijk. Om je zo goed mogelijk te helpen maak je best vooraf een afspraak. Zo kan de woonadviseur zich grondig verdiepen in je specifieke vraag en krijg je meteen een antwoord op maat.

Wonen in West-Limburg pakt daarnaast kwaliteitsproblemen en leegstand aan, ondersteunt het overleg tussen diverse woonactoren en adviseert de lokale besturen bij het nemen van beleidsinitiatieven rond wonen. Op die manier houdt Wonen in West-Limburg de vinger aan de pols en vormt het samenwerkingsverband het centrale aansprekingspunt voor alles wat te maken heeft met het thema wonen.

De coördinatie van Wonen in West-Limburg ligt in handen van Lies Boesmans, bijgestaan door Luc Vranken en Eline Van den Boogaard als projectmedewerkers en Evelyne Dehaes als GIS-specialiste.

Openingsuren

 

maandag

13.00 - 20.00 uur

gemeentehuis Lummen

dinsdag

09.00 - 12.00 uur

gemeentehuis Herk-de-Stad

woensdag

09.00 - 12.00 uur

gemeentehuis Lummen

donderdag

09.00 - 12.00 uur

gemeentehuis Herk-de-Stad

vrijdag Gesloten  

Om beter voorbereid te zijn om je concrete woonvraag, leg je best vooraf een afspraak vast met de woonexpert van Wonen in West-Limburg.

Info
Wonen in West-Limburg
Pikkeleerstraat 14
3540 Herk-de-Stad
013 38 03 16
info@woneninwestlimburg.be
www.facebook.com/woneninwestlimburg.be

Wonen