home

contact  login
zoeken
zoeken

Nutsvoorzieningen 

In Herk-de-Stad zijn verschillende nutsmaatschappijen actief. Nutsvoorzieningen als elektriciteit, kabeltelevisie, gas, water, telefoon en riolering zijn voor iedere inwoner belangrijk. Daarom vind je hier de contactgegevens van de verschillende nutsmaatschappijen.

Aansluitingen op het elektriciteits- en aardgasnetwerk
Wanneer je een nieuwe aansluiting voor elektriciteit en/of aardgas nodig hebt, dan moet je een aansluitingsaanvraag indienen bij:

Info
Fluvius
Trichterheideweg 8
3500 Hasselt
Infolijn: 078 35 34 20
info@fluvius.be
www.fluvius.be


Aan- en afsluiten bij een watermaatschappij

Nieuwe aansluiting
Bouw je zelf een nieuwe woning en wil je een watermeter laten plaatsen? Of heb je het abonnement van de vorige bewoner niet kunnen overnemen en heb je een nieuwe aansluiting nodig? Neem dan contact op met je watermaatschappij voor meer info.

Info
De Watergroep
Willekensmolenstraat 122
3500 Hasselt
Tel.: 02 238 96 99 
www.dewatergroep.be

 Let op! Bij een nieuwe aansluiting moet ook de binneninstallatie van de waterleiding gekeurd worden. Ook bij wijziging of uitbreiding van de installatie is een bijkomende keuring verplicht.

Als de installatie niet aan de technische vereisten voldoet, starten de watermaatschappijen de waterlevering niet. 

Verhuis
Ben je zelf geen klant bij de watermaatschappij? Dan is je huisbaas waarschijnlijk klant. Je hoeft de watermaatschappij niet te verwittigen, maar de huisbaas moet wel een afrekening maken van je waterverbruik.

Ben je zelf klant bij de watermaatschappij? Verwittig de watermaatschappij en regel een overname van het abonnement met de nieuwe bewoner.

Abonnement opzeggen
Neem contact op met de watermaatschappij. Zij sturen iemand om samen met u de meterstand op te nemen.

Telefoon - internet - televisie

Proximus
Tel.: 0800 22 800
www.proximus.be/bouwen

Telenet
Tel.: 015 333 000
www.telenet.be

Nutsvoorziening