Print this page

Herk Loopt (corona-editie)

Herk Loopt gaat digitaal

Herk Loopt, de loopklassieker op een mooi, afwisselend en uitdagend parcours, is in mei vaste prik voor een duizendtal Limburgse loopfanaten. Voor het tweede jaar op rij is corona spelbreker voor het loopevenement. De organisatie, de dienst Sport van Herk-de-Stad en Joggingclub Kannemie, pakt om de traditie ook in pandemie-tijden in ere te houden uit met een virtuele editie van Herk Loopt.

Van 13 tot en met 24 mei 2021

Loopwedstrijd via Strava. Strava is een app die je sportprestaties volgt via een gps-verbinding. Je kan de app eenvoudig gratis downloaden op je gsm.

Routes: afgerond 4, 6 en 8 kilometer

In Strava geef je hiervoor eenvoudig loopomloopHerk met vervolgens de gewenste afstand in. Bijvoorbeeld loopomloopHerk4km. 

Start- en vertrekplaats

Elke route start en eindigt aan de houten paal aan het begin van de Harlaz (ingang Sint-Truidersteenweg ter hoogte van de rotonde). Aan de start vind je ook een QR-code waardoor je na het scannen de respectievelijke afstanden op kaart kan terugvinden.

Bewegwijzering

De routes worden voor lopers die zonder app willen lopen ook bewegwijzerd. Die bewegwijzering krijgt trouwens een permanent karakter zodat je ook in de toekomst in de Harlaz kan blijven joggen. Indien je geen Strava-account hebt, kan je je deelname na de loop ook registreren door een mailtje te sturen naar sportdienst@herk-de-stad.be met de vermelding van je gelopen afstand en je tijden.

Praktisch

Vooraf inschrijven voor Herk Loopt is niet nodig. Lopen is op eigen risico, je bent niet verzekerd. Er zijn ook geen seingevers. Respecteer dus steeds de wegcode. Er zijn geen kleedkamers of douches ter beschikking. 

Goede doel

Traditioneel steunt Herk Loopt het goede doel. Dit jaar is dat Wens Ambulancezorg. Wens ambulancezorg vzw verzorgt de wensen van palliatieve patiënten of ouderen met een speciaal uitgeruste wensambulance. Doe een vrije gift via BE56 9731 2215 7588 met mededeling 'Herk Loopt'.

 

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dokter Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.