Print this page

Smikkeltochten

De traditionele Smikkeltocht wordt omwille van de coronamaatregelen dit jaar georganiseerd van zaterdag 19 tot en met zondag 27 juni. Vertrekken kan telkens van 9 tot 14.30 uur aan sportcentrum Herkules in de Ursulinenstraat.

In normale tijden wordt de Smikkeltocht op een zondag in juni over verschillende routes georganiseerd en krijgen deelnemers op verschillende stops langs het fietsparcours een hapje en een drankje. 

Om te vermijden dat er te veel fietsers aan één stopplaats verzamelen, gaat de Smikkeltocht dit jaar verspreid over meerdere dagen door. In plaats van stops op verschillende plaatsen voorzien de dienst Sport en de Sportraad aan de vertrekplaats aan sportcentrum Herkules een goodiebag vol lekkers om te verorberen op een zelf te kiezen plaats langs het parcours.

De te volgen route is dit jaar 40 of 60 kilometer lang, loopt zoveel mogelijk over verkeersarme wegen en brengt je naar heel wat mooie plekjes in de Limburgse natuur. 

Inschrijven

Om deel te nemen aan de Smikkeltocht moet je je vooraf inschrijven. Deelnamekaarten kosten 5 euro en zijn vanaf 14 mei verkrijgbaar in Sportcentrum Herkules of online te bestellen.

Na inschrijving kan je je van zaterdag 19 tot en met zondag 27 juni tussen 9 en 14 uur aanmelden in de tent aan sportcentrum Herkules. Daar ontvang je in ruil voor je deelnamekaart je goodiebag en de routebeschrijving. De routebeschrijving is verkrijgbaar op papier en als gpx-bestand waardoor je de route via je gps kan volgen.

Er zijn 500 deelnamekaarten beschikbaar. Als de 500 kaarten uitverkocht zijn, kan je voor 2 euro toch deelnemen. Je ontvangt dan de routebeschrijving en een stukje fruit.

De opbrengst van deze speciale editie van de Smikkeltochten gaat naar Wens Ambulancezorg Limburg.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

OCMW

Dokter Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.