Print this page

Stadsapp

Beleef Herk-de-Stad in één app 

Je kan het beste wat onze gemeente te bieden heeft beleven in één innovatie app: de Herk-de-Stad-app. De gratis Herk-de-Stad-app bundelt informatie van de stadsdiensten, handelaars, horeca, bedrijven, verenigingen, zorgverstrekkers en organisaties in één praktische app. Download hem gratis in de App Store of via Google Play en ontdek de vele mogelijkheden.

Wil je nieuws van je gemeente ontvangen, een melding doen over een gat in de weg, op de hoogte blijven van activiteiten van je sportvereniging,… het kan allemaal.                        

Overzicht functies

Nieuws                 

Via de app ben je helemaal mee met wat er in onze stad zoal gebeurt. Je kan van de gemeente bijvoorbeeld een berichtje krijgen over wegenwerken, omleidingen, een noodsituatie, evenementen, wijzigingen in de ophaalronde voor het huisvuil, sluitingsdagen van de gemeentediensten,… Telkens er een nieuwsbericht verschijnt, krijg je een seintje als je dat wil.

Berichten

Hier vind je de berichten die je als gebruiker hebt gekregen van de gemeente en de gekoppelde handelaars en/of verenigingen. Ook de eventuele chatberichten van vrienden kan je hier lezen.

Meldingskaart

Een defecte straatlamp, een put in de weg of een sluikstort melden? Je kan via de app op eenvoudige manier het probleem rechtstreeks aan de bevoegde diensten doorgeven. Je kan ook meteen een foto nemen zodat het voor de diensten nog duidelijker is waarover je melding gaat.

Agenda

Zoeken naar een leuke activiteit, voorstelling of workshop en enkele uren voor de start ervan ook nog een herinnering krijgen? In deze module krijg je een overzicht van alle activiteiten in Herk-de-Stad die door de organisatoren geregistreerd werden in de Uitdatabank (www.uitdatabank.be). Wil ook jij je activiteit registreren en heb je hiervoor hulp nodig? Neem dan contact op met de dienst Communicatie.

Afvalkalender

Wanneer wordt in jouw straat het restafval, PMD, groen of papier opgehaald? Via de app kom je het snel te weten en krijg je ook een melding zodat je niet meer vergeet het afval buiten te zetten.

Stadsdiensten

Hier vind je alle praktische informatie over de verschillende stadsdiensten en waarvoor je bij hen terechtkunt. Je kan er ook je boeken bij de bibliotheek verlengen, tickets reserveren voor de voorstellingen in De Markthallen of een kampje boeken voor je kinderen in de vakantie. Via de knop ‘Stel een vraag’ kan je eenvoudig een vraag stellen aan onze stadsdiensten. We sturen je zo vlug mogelijk een antwoord.

Handelaars

Wil je een tafel reserveren in een restaurant? Een promotie ontvangen? Of wil je iets bestellen in een winkel? De app is ook een handige manier om lokale handelaars te ontdekken en met hen te communiceren. In de Herk-de-Stad-app vind je binnenkort heel wat winkels, horecazaken, bedrijven en zorgverstrekkers, met wie je je kan koppelen om op de hoogte te blijven of in contact te treden. En wie weet gebruiken zij de app ook wel als klantenkaart. Ben jij handelaar, uitbater van een horecazaak of zorgverstrekker en wil je graag je eigen pagina op deze app? Registreer je dan online via www.onzestadapp.be.

Verenigingen

Via de app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws van de Herkse verenigingen. Verenigingen kunnen de app gebruiken als communicatietool voor hun leden. Via de Herk-de-Stad-app kan je sportclub je bijvoorbeeld laten weten dat de training niet zal doorgaan wegens de slechte staat van het veld of kan jij laten weten dat je niet komt trainen. Een jeugdbeweging kan bijvoorbeeld een berichtje uitsturen dat je bij de volgende activiteit aangepaste kleren moet dragen. Wil jij met jouw vereniging ook een eigen pagina op deze app? Registreer je dan online via www.onzestadapp.be.

Zorg

In één klik krijg je een overzicht van allerhande noodnummers en kan je de dokter of apotheker van wacht snel contacteren.

Vrienden

Zoek en selecteer vrienden die de Herk-de-Stad-app ook gebruiken en voortaan kan je via deze app met elkaar chatten.

Scannen

Met deze functie kan je QR-codes scannen.

De mogelijkheden van de Herk-de-Stad-app zijn duidelijk groot. De technologie staat echter niet stil. Ongetwijfeld komen er in de toekomst nog toepassingen bij op de app. Via de app houden we je op de hoogte van iedere update.

Hoe de app downloaden?

Heb je een Iphone?

Geef ‘Herk-de-Stad’ in bij de zoekfunctie en klik op het zoekicoon. Je krijgt dan onder meer de ‘Herk-de-Stad City App’. Installeer deze app volledig gratis.

Heb je een android-toestel?

Je kan via Google Play zoeken op ‘Herk-de-Stad’. Je krijgt dan onder meer de ‘Herk-de-Stad City App’. Installeer deze app.

 

 

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

OCMW

Dokter Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.