Print this page

Vaccinatiecentrum in Ethias Arena

Voor de Eerstelijnszone Herkenrode (Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken) komt er één vaccinatiecentrum op de Grenslandhallensite in Hasselt. Dit wordt het grootste vaccinatiecentrum van de provincie Limburg.

De Grenslandhallensite is centraal gelegen, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, er is voldoende parkeerplaats en heeft een grote comfortabele ruimte om vaccins toe te dienen. De stad Hasselt kwam tot een akkoord met de uitbater van de site, de NV Sportpaleis, en zal voor een geruime tijd kunnen beschikken over de locatie en de daarbij horende faciliteiten. Op aanraden van tal van specialisten wordt er gekozen voor één groot vaccinatiecentrum in plaats van twee kleinere locaties. Dat biedt naar organisatie immers heel wat voordelen vandaag en in de toekomst.

Van zodra er meer informatie bekend is, lees je het hier.

Wanneeer kan jij je laten vaccineren?

De vaccinatie tegen corona is gestart. Iedereen kan zich de komende maanden gratis laten vaccineren. Het kan wel zijn dat je nog even geduld moet oefenen. De federale overheid legde een vaccinatiestrategie vast en bepaalde dat bepaalde doelgroepen, zoals bewoners van de woonzorgcentra, zorgpersoneel, 65-plussers…, voorrang krijgen. Op dit moment werken we aan een efficiënte uitrol van een vaccinatiecentrum in jouw buurt.

Meer details over de lokale uitrol van de vaccinatiecampagne vind je binnenkort hier.
 

Zit je met vragen?

Neem dan zeker hieronder een kijkje of raadpleeg de website van de Vlaamse overheid:

 

Gemeentehuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dokter Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.