Verlengen uitleentermijn 

Boeken, dvd's,... kan je slechts voor een bepaalde termijn uitlenen.
De uitleentermijn bedraagt 3 weken (21 dagen).

Hoe verlengen?
Via deze link, via mail (bibliotheek@herk-de-stad.be), telefonisch via 013 55 39 01 of persoonlijk aan de balie.

Verlengen kan twee keer voor een periode van 3 weken, met een maximum van 9 weken (63 dagen). Documenten die gereserveerd zijn, kunnen niet verlengd worden.

De lener moet zelf het initiatief nemen voor verlenging van de documenten.

Overschrijden uitleentermijn 

Materialen kan je ook buiten de openingsuren van de bibliotheek binnenbrengen via de inleverbus in de voorgevel.

Wie geleende materialen te laat terugbrengt, moet een vergoeding betalen  van 0,10 euro per document per dag + administratiekosten van 0,75 euro voor een gewone verwittiging en 5 euro voor een aangetekende maningsbrief.

Indien een lezer na een vierde aanmaning nog geen gevolg geeft aan de oproep zal hij of zij geen documenten meer kunnen uitlenen in geen enkele bibliotheek aangesloten op het Provinciaal Bibliotheeksysteem totdat hij of zij zich weer in regel heeft gebracht.

Indien de lezer geen gevolg geeft aan de vierde oproep, kunnen de documenten of schulden worden teruggevorderd via gerechtelijke weg.

Boete voorkomen? Bezorg de bib je mailadres 

Heeft de bibliotheek nog niet jouw correct mailadres? Geef het dan zeker door via de login op de webetalage “herk-de-stad.bibliotheek.be” of stuur even een mailtje naar bibliotheek@herk-de-stad.be. Natuurlijk kan je ook je mailadres bij een volgend bezoek bezorgen aan het bibliotheekpersoneel. Je krijgt dan voor je uitleentermijn vervalt een herinneringsmail. Zo kan je altijd tijdig je boeken verlengen of binnenbrengen. Als er dan toch een maningsbrief moet verstuurd worden, ontvang je die via mail de dag zelf terwijl de post er enkele dagen langer over doet. Hoe sneller je je boeken na het ontvangen van zo’n maningsbrief binnenbrengt, hoe minder hoog de boete.