Vormingplus Limburg in De Markthallen 

We willen dat iedereen kan deelnemen aan deze activiteiten. Daarom hanteren we verschillende prijzen.

De kortingsprijs is van toepassing voor studenten, personen met een werkloosheidsuitkering, gepensioneerden, personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering en personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (max. secundair onderwijs behaald)

Bij verhoogde tegemoetkoming hebben personen met een erg beperkt budget recht op een fikse korting. Neem contact op met Rap op Stap via www.horizontvzw.be/contact of je in aanmerking komt voor dit kortingstarief.

Indien een vorming volzet is, kan je je altijd nog inschrijven op de wachtlijst via de ticketlink. 

Leren mediteren *volzet 

dinsdag 15/09, 22/09, 29/09, 06/10 2020 | van 19.30 tot 21.30 uur 

 

Zittende meditatie is een meditatievorm om je geest kalm en helder te krijgen zonder dat je overvallen wordt door allerlei emoties en gedachten. Fysiek zitten en de ademhaling komen aan bod. Er wordt ook stilgestaan bij de geestelijke houding. Hoe ga je om met drukke en overheersende gedachten tijdens de meditatie? Ten slotte leren we ook meditatief stappen.

Standaardprijs: 36 euro│ Kortingsprijs: 20 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 8 euro

Let op: max. 12 deelnemers

i.s.m. Dienstencentrum De Cirkel en De Gezinsbond

Herstel je kleding zonder naaimachine 

woensdag 14 oktober 2020 | van 19.30 tot 22.00 uur 

 

Een losse naad, een gaatje in je bloes, een scheur, een losse knoop,… Wil je dat zelf kunnen herstellen? Je oefent in deze workshop de verschillende basistechnieken van het naaien in. We doen dit zonder naaimachine. We bespreken ook welke materialen je nodig hebt om vlot te werken. Je mag enkele kapotte kledingstukken meebrengen of je kan oefenen op onze proeflapjes.

Standaardprijs: 12 euro│ Kortingsprijs: 8 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 3 euro

Let op: max. 12 deelnemers

i.s.m. Dienstencentrum De Cirkel en De Gezinsbond

Wat kan rugpijn je vertellen? 

dinsdag 17 november 2020 | van 19.30 tot 21.30 uur 

 

Rugpijn is een vaak voorkomende klacht. Rugklachten kunnen een lichamelijke oorzaak hebben. In de meeste gevallen zijn rugklachten een vertaling van onze emoties en levensstijl. Rugklachten kunnen komen door stress, doordat we veel zitten, de rug overbelasten, maar ook omdat we op twee voeten lopen. Hoe evolueerde onze rug doorheen de tijd? Hoe verandert de bouw van onze rug van geboorte tot latere leeftijd? Welke ziekten en afwijkingen bestaan er? We leren op een interactieve manier (via oefeningen) onze rug kennen. We bespreken de meest voorkomende rugproblemen en hoe we ze kunnen voorkomen. 

Standaardprijs: 9 euro│ Kortingsprijs: 5 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 2 euro

Let op: max. 30 deelnemers

i.s.m. Dienstencentrum De Cirkel en De Gezinsbond

Massage van hoofd tot schouders *volzet 

Woensdag 6 en 13 mei 2020 --) Woensdag 18 november en 2 december 2020| van 19.30 tot 22.00 uur 

 

Pijn aan de nek, vastzittende schouders, gespannen kaken,… het zijn vaak gehoorde klachten. Massage verlicht deze stressverschijnselen en werkt ontspannend. Je voelt de positieve effecten doorheen je hele lichaam.

Standaardprijs: 18 euro│ Kortingsprijs: 10 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 4 euro

Let op: max. 20 deelnemers

i.s.m. Dienstencentrum De Cirkel

Upcycling: geef rubber en leer een nieuw leven 

Woe 22 april 2020 --) woe 25 november 2020| van 19u30 tot 22u30

 

Bij upcycling wordt aan oude materialen een nieuwe en duurzame functie gegeven. Het 'afval' krijgt een tweede leven. Door bewust om te gaan met de beschikbare grondstoffen spaar je zowel geld als het milieu. In deze workshop gaan we aan de slag met leer van kapotte riemen, handtassen, jassen en rubber van binnenbanden. Met behulp van o.a. lederponsen en slagstempels maken we van deze materialen de mooiste juwelen, sleutelhangers en portemonnees. Zo maak je voor iedereen die je lief is, inclusief jezelf natuurlijk, een passend, persoonlijk en origineel cadeau.

Standaardprijs: 25 euro│ Kortingsprijs: 20 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 5 euro

Let op: max. 12 deelnemers

Arm zijn, je eigen schuld 

dinsdag 1 december 2020 | van 19.30 tot 22.00 uur 

 

Is arm zijn je eigen schuld? Of is het vooral een kwestie van pech hebben? Volgens Stef Vandebroek houden we armoede in stand door de manier waarop we onze samenleving organiseren. Hij spreekt vanuit zijn ervaring van meer dan 25 jaar in het opbouwwerk. In zijn lezing staat hij stil bij de verschillende vormen en oorzaken van armoede. Je leert over de gevolgen van beslissingen van de overheid op mensen in armoede en denkt na over de oorzaken ervan.

Gratis toegang, mits inschrijving!

i.s.m. Dienstencentrum De Cirkel, OCMW en De Gezinsbond

Winterse salades maken 

zaterdag 13 februari 2021 | van 09.30 tot 12.30 uur 

 

Salades zijn niet alleen lekker in de zomer. Ook in de winter kan een salade overheerlijk zijn. Winterse salades zijn gevuld met ingrediënten die de smaak rijker en warmer maken. Je combineert wintergroenten in een gezonde salade, met als resultaat een gerecht bomvol smaak. Deze salades zitten boordevol vitaminen en mineralen die je in de winter zeker kan gebruiken!

Standaardprijs: 21 euro│ Kortingsprijs: 14 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 5 euro

Let op: max. 12 deelnemers

i.s.m. De Gezinsbond

Aan de slag met je ecologische voetafdruk 

woensdag 10 maart 2021 | van 19.30 tot 22.00 uur 

 

Om te wonen, te werken en te ontspannen, verbruiken we elke dag grondstoffen, energie, voedsel, ruimte en natuur. Veel meer dan wat de aarde ter beschikking heeft. Kort gezegd: we leven op te grote voet.

In deze workshop krijg je uitleg en bereken je je eigen ecologische voetafdruk. Daarna gaan jullie samen op zoek naar wat je kunt doen om je eigen voetafdruk te verkleinen. Afsluiten doe je met een concreet engagement.

Standaardprijs: 9 euro│ Kortingsprijs: 5 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 2 euro

Let op: max. 12 deelnemers

i.s.m. Minaraad en De Gezinsbond

Een groen terras of balkon 

dinsdag 20 april 2021 | van 19.30 tot 22.00 uur 

 

Word jij ook blij van planten en bloemen? Heb je een terras of balkon? Leer je graag hoe je je mini-tuin mens- en milieuvriendelijk kan inrichten? Een deskundige bekijkt samen met jullie de mogelijkheden: welke planten zijn geschikt en welke minder. Kun je op je balkon ook groenten en fruit telen? Is gevelbeplanting een goed idee?

Standaardprijs: 9 euro│ Kortingsprijs: 5 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 2 euro

Let op: max. 24 deelnemers

i.s.m. De Gezinsbond

Andere vormingen van Vormingplus in Herk-de-Stad en omgeving 

Een overzicht van alle vormingen van Vormingplus Limburg in Herk-de-Stad en omgeving vind je hier.