Maak een afspraak
Print this page

Infosessies klimaattuinen

Waterbeheer in je tuin

Heeft je tuin te lijden onder droogte of heb je bij hevige regen wateroverlast in je tuin? Geloof het of niet, maar dat heb je zelf in de hand!
Tijdens de infosessie 'Waterbeheer in je tuin' helpen ze je graag op weg en loodsen ze je door de verschillende mogelijkheden van wateropvang en infiltratie: van een hemelwaterput tot greppels en zelfs de aanleg van groendaken!

De infoavond is gratis en gaat door op donderdag 10 november om 20 uur in gemeentelijk cultuur- en ontmoetingscentrum (G.C.O.C.) Oosterhof in Lummen. Inwoners van Herk-de-Stad en Lummen zijn welkom.

 

Klimaatboom zoekt tuin

Wil jij meer weten over de positieve eigenschappen van bomen in functie van klimaat, gezondheid, natuur en economie? Ben jij benieuwd welke boom je best kiest voor jouw tuin, hoe je een boom moet planten en onderhouden en hoe je een boomspiegel inricht? Kom er dan alles over te weten tijdens de Infoavond 'Klimaatboom zoekt tuin'.

Centrum Duurzaam Groen organiseert deze infoavond in het kader van de actie ‘Klimaatboom zoekt tuin’ waarbij de inwoners van Herk-de-Stad en Lummen na hun deelname aan de infoavond een kortingsbon ontvangen ter waarde van 20 euro. Met deze bon krijg je korting bij de aankoop van een klimaatboom bij een deelnemende handelaar in je buurt.

De infoavond is gratis en gaat door op dinsdag 29 november om 19.30 uur in De Markthallen. Inwoners van Herk-de-Stad en Lummen zijn welkom.

Schaduw en koelte in je tuin

Schaduw en koelte in je tuin kun je niet alleen vinden onder parasols of mooie zonneschermen. Waar dan nog? Onder bomen.Ze zijn natuurlijke airco's!
Maar er is meer: heesters, groene overkappingen, minder verharding, het gebruik van andere materialen, ... zorgen er allemaal voor dat je tuin minder opwarmt!
Meer weten? Geen nood! Je hoeft je enkel in te schrijven voor de infosessie 'Schaduw en koelte in de tuin'.

De infoavond is gratis en gaat door op donderdag 8 december om 20 uur in gemeentelijk cultuur- en ontmoetingscentrum (G.C.O.C.) Oosterhof in Lummen. Inwoners van Herk-de-Stad en Lummen zijn welkom.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.