Print this page

Daisy-speler

Daisy-lezen (Daisy staat voor Digital Accessible Information System) biedt een mooie kans om te blijven lezen, om anders te lezen, om met je oren te lezen. Daisy is een luisterboek dat in een studio wordt voorgelezen en op cd-rom wordt gezet.

Het grote voordeel is dat je zo'n boek kan hanteren als een gewoon boek. Je kan in één ruk doorlezen, maar je kan ook doorheen het boek bladeren, van zin naar zin, van bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz. Er is een groot aanbod: romans, thrillers, poëzie,...

Een Daisy-boek beluister je het best met een heel gemakkelijk toestel, de Daisy-speler. Hiermee kan je eindeloos boeken beluisteren.

Voor wie?

Daisy-boeken zijn bedoeld voor personen waarvoor lezen om de een of andere reden moeilijk wordt zoals bijvoorbeeld blinden of slechtzienden.

Hoe?

Deze dienst wordt in samenwerking met de bibliotheek aangeboden. De Daisyspeler en -boeken (maximaal vijf exemplaren) kan je uitlenen via de bibliotheek.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dokter Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.