Print this page

Erfgoedinventaris

Erfgoed staat voor alles wat we erven van vorige generaties en wat we het bewaren waard vinden: gebouwen en monumenten (onroerend erfgoed), maar ook archeologische vondsten, kunstwerken, historische voorwerpen zoals eeuwenoude manuscripten, gebruiksvoorwerpen, foto’s, ...(roerend erfgoed).

Erfgoed omvat ook minder tastbare dingen, zoals verhalen, tradities, feesten, liederen, dialecten, ... (immaterieel erfgoed). Het gemeentebestuur wil samen met vrijwilligers het Herkse erfgoed in kaart brengen en helpen bewaren en het zo toegankelijk mogelijk maken voor een groot publiek.

De Herkse erfgoedinventaris is opgesplitst in de kerkdorpen Berbroek, Donk, Herk-de-Stad, Herk Centrum, Schakkebroek en Schulen en vervolgens in de thema's figuren, gebouwen, monumenten, plaatsen en verhalen.

Heb je suggesties, ideeën of aanvullingen?  Neem dan contact op met de dienst Erfgoed via erfgoed@herk-de-stad.be.

Geoportaal Onroerend Erfgoed

Het Geoportaal onroerend erfgoed stelt je in staat om snel geïnventariseerd en beschermd erfgoed op te zoeken. Je kan zoeken op plaats, adres of perceelnummer en je krijgt het resultaat mooi visueel op de kaart gepresenteerd. Door een simpele klik op het gezochte object, krijg je een beknopt rapport van het erfgoed op deze locatie en word je doorverwezen naar de beschrijvingen uit de inventaris- en beschermingsdatabanken.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.