Print this page

Huis van het Kind

Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners van kinderopvangorganisaties en gezinsondersteunende initiatieven.  Het Huis van het Kind heeft als doel het aanbod rond kinderopvang en gezinsondersteuning beter kenbaar en toegankelijker te maken, workshops en lezingen af te stemmen op de noden van de gezinnen en andere opvoeders en dit met oog voor kwetsbare gezinnen.

Pamperboxen

Indien je baby, peuter of kleuter overschakelt naar een groter maatje van pampers of wanneer hij/zij uit de pampers is, kan je je overschotten deponeren in één van de pamperboxen in de vestigingen van De Speeldoos en in de kinderdagverblijven Duimelotje en Paboes. De pampers komen via het Huis van het Kind terecht bij plaatselijke gezinnen die het minder goed hebben.

Ruilkast

De ruilkast aan het Huis van het Kind is bestemd voor ouders met kleine kinderen van 0 tot 12 jaar. Kinderen kunnen hun klein spelmateriaal ruilen in aanwezigheid van een volwassene. Dit enkel na het maken van een afspraak met een medewerker van Het Huis van het Kind op 013 55 41 81. Wegens de coronamaatregelen kan het ruilen voorlopig alleen op maandag van 13.30 uur tot 15.30 uur en op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur.

  Boempatat

  De ‘Boempatat-momenten’ zijn ontmoetingsmomenten voor mama’s, papa’s en andere vertrouwenspersonen zoals oma’s, opa’s, pleegouders, … en hun kindje(s) van nul tot drie jaar.

  Terwijl de kinderen met elkaar spelen, kunnen hun ouders een praatje slaan. Ook de allerkleinsten, die nog niet echt kunnen spelen, zijn welkom. Het onthaal gebeurt door een medewerker van het Huis van het Kind die steeds aanwezig is. Er is leuk speelgoed aanwezig voor baby’s en peuters die in een veilige omgeving kunnen spelen. Voor de mama’s en papa’s staat een kop koffie of thee klaar. De allerkleinsten worden getrakteerd op een stukje fruit.

  Het volgende 'Boempatat-moment' vindt plaats op vrijdag 10 december, van 9 tot 12 uur in De Speeldoos aan het Trompetplein. 

  Schrijf je hieronder online in.

  Stadhuis

  Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
  Telefoonnummer
  013 38 03 10
  E-mailadres
  Openingsuren
  Vandaag
  Gesloten
  Morgen
  Gesloten
  Sluitingsdagen

  OCMW

  Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
  Telefoonnummer
  013 38 09 40
  E-mailadres
  Openingsuren
  Vandaag
  Gesloten
  Morgen
  Gesloten
  Sluitingsdagen

  Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.