Maak een afspraak
Print this page

Subsidies socioculturele zalen

Zalen aangesloten bij de stedelijke cultuuradviesraad waar publieke socioculturele activiteiten kunnen plaatsvinden en die niet op een zuiver commerciële basis worden uitgebaat komen in aanmerking voor subsidies. De subsidies in dit reglement zijn bestemd voor de reguliere werking van de zalen.

Voor wie

De zalen waar publieke socioculturele activiteiten kunnen plaatsvinden en die niet op een zuiver commerciële basis worden uitgebaat komen in aanmerking voor subsidies.

Voorwaarden

De socioculturele vereniging moet aangesloten zijn bij de Cultuuradviesraad.

Procedure

De aanvraag wordt ingediend bij de dienst Cultuur via e-mail naar cultuur@herk-de-stad.be. Tweemaal per jaar dienen de zalen een overzicht in van de activiteiten die de voorbije zes maanden in hun zaal hebben plaatsgevonden. Een overzicht van januari t.e.m. juni moet worden ingediend voor 1 september; een overzicht van juli t.e.m. december moet worden ingediend voor 1 februari (van het volgende jaar). Heeft jouw zaal de meldingsformulieren nog niet ontvangen? Mail dan naar cultuur@herk-de-stad.be

Bedrag

Elke zaal die is aangesloten bij de Cultuuradviesraad heeft recht op een forfaitaire subsidie van 372 euro. Het resterende bedrag van het krediet dat door het gemeentebestuur jaarlijks in de begroting wordt voorzien, wordt verdeeld volgens een puntenstelsel.

Afhandeling

De ingediende overzichten worden gecontroleerd door de Erkenningscommissie. Deze brengt verslag uit bij de Cultuuradviesraad. Die geeft op zijn beurt een advies aan het schepencollege om de subsidies uit te betalen.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.