Print this page

Wensboom: help jij deze kerst mee een kinderwens vervullen?

De feestdagen is een tijd van gezellig samenzijn en warmte, maar ook van veel kosten en uitgaven. Maar Kerst is lang niet voor elk kind een familiefeest met veel cadeautjes. Daarom starten we in Herk-de-Stad met een nieuw project: de Wensboom. Een boom vol kinderwensen.

Wat is een Wensboom?

Kinderen tot 18 jaar, die behoren tot een kansengroep, werden door de stadsdiensten en het OCMW gecontacteerd met de vraag hun wens voor een cadeau op te schrijven. Dat kon door een afbeelding van het cadeautje uit een boekje te knippen of zelf een tekening van hun favoriete geschenk te maken. Het cadeautje kost maximaal 25 euro. Daarnaast kiezen we elk jaar een organisatie waaraan je een vrije gift kan geven. In 2021 zetten we Bednet graag in de kijker:

Wie plukt de wensen uit de Wensboom?

Gewoon, mensen die passeren. Dat kunnen inwoners van Herk-de-Stad zijn, maar ook bezoekers of toeristen. Tijdens de  wekelijkse markt in de maanden november en december kan je een wens uit boom komen plukken. U kan het cadeau fysiek kopen en binnen brengen in De Markthallen. Omwille van de wet op de privacy worden er wel geen persoonlijke gegevens vrij gegeven van de kinderen voor wie je een cadeautje koopt. Je zorgt er met je bijdrage wel voor dat ze een warme Kerst beleven. De organisatie zorgt ervoor dat de cadeautjes mooi verpakt bij de kinderen onder de kerstboom komen te liggen. In ruil voor het schenken van een cadeau krijg je wel een uniek geschilderd vogelnestje. Deze vogelnestjes worden door Herkse kinderen kleurrijk gemaakt tijdens buurtontmoetingen en workshops georganiseerd door gemeentelijke diensten.

Schenk je liever geen cadeau? Ook een vrije gift is welkom. Die gift gaat dit jaar naar Bednet. Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, via internet live in de klas zitten, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. 

Buurtontmoetingsmoment wensboom

De wensboom zelf wordt een uniek stuk dat door Herkse kinderen gemaakt wordt. Tijdens een aantal buurtontmoetingsmomenten krijgen kinderen de kans om een deel van de boom te maken. Voor de buurt is er ook een drankje en iets lekkers. 

Deze buurtontmoetingsmomenten gaan door op verschillende locaties maar starten altijd om 14 uur. 

DatumLocatie
22 mei 2021Schulen: Tichelstraat
29 mei 2021Berbroek: Kerkplein
5 juni 2021Berbroek: school
28 augustus 2021Herk: Oppum (groot plein)
11 september 2021Donk: Dorpsplein
18 september 2021Herk: Meester Mintenplein

Inschrijven voor de workshop tijdens het buurtontmoetingsmoment kan via www.vrijetijdherkdestad.be.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dokter Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.