Maak een afspraak
Print this page

Wensboom: vervul mee een kinderwens

Help jij deze kerst mee een kinderwens vervullen?

De feestdagen zijn een tijd van gezellig samenzijn en warmte, maar ook van veel kosten en uitgaven. Maar kerst is lang niet voor elk kind een familiefeest met veel cadeautjes.
Daarom is er in Herk-de-Stad ‘de Wensboom’, een boom vol kinderwensen. Kom op de wekelijkse woensdagmarkt van 16 en 23 november (van 14 tot 17 uur) een wens uit de boom plukken en maak een kind gelukkig.

Wat is een Wensboom?

Kinderen tot 18 jaar, die behoren tot een kansengroep, werden door de stadsdiensten en het OCMW gecontacteerd met de vraag hun wens voor een cadeau op te schrijven. Dat kon door een afbeelding van het cadeautje uit een boekje te knippen of zelf een tekening van hun favoriete geschenk te maken. Het cadeautje kost maximaal 30 euro. Daarnaast wordt er elk jaar een organisatie gekozen waaraan je een vrije gift kan geven. In 2022 is dat De Warmste Week omdat hun campagne focust op kansarmoede in het algemeen.

Wie plukt de wensen uit de Wensboom?

Gewoon, mensen die passeren. Dat kunnen inwoners van Herk-de-Stad zijn, maar ook bezoekers of toeristen. Tijdens de wekelijkse markt van woensdag 16 november en woensdag 23 november kan je van 14 tot 17 uur een wens uit de boom komen plukken. Je kan het cadeau fysiek kopen en binnen brengen in De Markthallen. Omwille van de wet op de privacy worden er geen persoonlijke gegevens vrij gegeven van de kinderen voor wie je een cadeautje koopt. Je zorgt er met je bijdrage wel voor dat ze
een warme kerst beleven. Je levert je cadeau (liefst leuk ingepakt) uiterlijk tegen 9 december in aan het onthaal van De Markthallen. Het OCMW zorgt ervoor dat de cadeautjes tijdig bij de kinderen onder de kerstboom komen te liggen. In ruil voor het schenken van een cadeau krijg je wel een uniek vilten fruitje. Die viltjes worden trouwens zelf gemaakt door Herkse kinderen tijdens een leuke workshop in de herfstvakantie.

Schenk je liever geen cadeau?

Ook een vrije gift is welkom. Die gift gaat dit jaar naar De Warmste Week. De Warmste Week is de jaarlijkse solidariteitsactie van VRT, traditioneel georganiseerd in de week voor kerst. Dit jaar van 19 t.e.m. 24 december in het stadspark van Hasselt. Het centrale thema voor deze editie is kansarmoede. Het ingezamelde geld wordt via DWW Fonds verdeeld over tal van concrete projecten verspreid in heel Vlaanderen.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.