Maak een afspraak
Print this page

Een jachtplan bekijken of aanpassen

Wat

In een jachtplan worden alle percelen opgenomen waar er gejaagd mag worden. Door de jachtplannen te raadplegen kunt u ook meteen zien of er in uw buurt gejaagd mag worden.

Jachtplannen zijn een dynamisch gegeven. Wordt uw eigendom bijvoorbeeld foutief weergegeven als jachtterein? Dan kunt u het jachtplan laten rechtzetten.

De opname van nieuwe eigendommen in een jachtplan kan vanaf nu enkel mits schriftelijke toestemming van de eigenaar. Als uw eigendom op dit moment niet werd opgenomen in een jachtplan, hoeft u zich dus geen zorgen te maken dat dit zonder uw medeweten zou gebeuren.

Procedure

De jachtplannen raadplegen

  • Ga naar geopunt.be.
  • Klik in de rechterkolom onder de tab 'Kaarten en plaatsen' op 'Natuur en milieu', vervolgens op 'Jacht' en dan op 'Jachtterreinen'.
  • De jachtterreinen zijn groen ingekleurd.

Een jachtplan aanpassen

  • Vul het formulier 'Aanvraag tot wijziging van een jachtplan' (.docx) in.
  • Voeg voor elk perceel waarvoor u het jachtplan wilt laten aanpassen een schriftelijk bewijs van uw jachtrecht bij. Als u eigenaar bent van het perceel, volstaat een eigendomsakte of een aanslagbiljet van de onroerende voorheffing.
  • Stuur het formulier per post of via mail naar de arrondissementscommissaris van de provincie waarin het perceel gelegen is. U vindt de contactgegevens bovenaan het formulier.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.