Maak een afspraak
Print this page

Natuurbeheerwerken door jeugdverenigingen

Jeugdverenigingen die de Herkse natuur helpen onderhouden mogen rekenen op een financiële tussenkomst van de gemeente. Door jongeren onder deskundige leiding te laten werken aan het beheer van het Herkse groen worden ze aangezet om de natuur te respecteren en te behouden voor de toekomst. Het gemeentebestuur geeft onder bepaalde voorwaarden een subsidie aan zowel de deelnemende jeugdverenigingen als aan de inrichtende vereniging, die het geheel deskundig begeleidt.

Voorwaarden

Aanvrager

Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet de inrichtende vereniging minstens twee natuurbeheerdagen per jaar inrichten.

Project

Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet het project voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De inrichtende vereniging stelt het college van burgemeester en schepenen uiterlijk twee maanden voorafgaand aan de beheersdag schriftelijk op de hoogte van de datum waarop de beheersdag doorgaat, de aard van de activiteiten en het aantal manuren dat voor deze activiteiten in normale omstandigheden moeten gepresteerd worden.
  • De inrichtende vereniging vraagt hiermee gelijktijdig de logistieke ondersteuning van de gemeente aan door middel van een gedetailleerde lijst van benodigde materialen.

Subsidiebedrag

Het gemeentebestuur geeft onder bepaalde voorwaarden een subsidie van 3,75 euro per manuur voor de deelnemende jeugdverenigingen. De inrichtende vereniging – die het geheel deskundig begeleidt – krijgt 1 euro per manuur als onkostenvergoeding voor die manuren die zijn gepresteerd door een deelnemende vereniging.

Procedure

Neem contact op met de dienst Leefmilieu.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.