Print this page

Mindermobielencentrale

Personen met een handicap, ouderen, zieken of kansarmen die geen andere vervoersmogelijkheden hebben kunnen gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale (MMC). Vrijwillige chauffeurs staan in voor de ritten naar bijvoorbeeld familie, vrienden, de winkel, de bank, de dokter of de kapper.

Boodschappendienst 

De Minder Mobielen Centrale biedt ook een boodschappendienst aan voor dringende boodschappen van levensmiddelen met een maximum van tien stuks. De boodschappen worden in de dichtstbijzijnde winkel gedaan. De chauffeur komt uw boodschappenlijstje halen en krijgt het nodige geld mee.

Boekendienst 

De boekendienst is een dienst van de Minder Mobielen Centrale voor het halen en inleveren van boeken in de bibliotheek.

Reserveren

Indien u gebruik wil maken van de Minder Mobielen Centrale neemt u ten laatste twee werkdagen voor de rit contact op met De Cirkel. Dat kan via decirkel@herk-de-stad.be of telefonisch via 013 52 26 64.

Het secretariaat contacteert de chauffeur en brengt de gebruiker hiervan op de hoogte.

Bedrag

De kostprijs bedraagt 0,3653 euro per kilometer, onmiddellijk cash te betalen na de rit. De kilometers lopen vanaf het ogenblik dat de chauffeur bij zijn of haar woning vertrekt tot hij of zij weer thuis is. Personen met een gehandicapten- of VT-statuut krijgen achteraf respectievelijk 0,18 euro en 0,23 euro per kilometer teruggestort, met een maximum van 100 euro per maand.

Vrijwilliger worden bij de Minder Mobielen Centrale

Rijdt u graag met de auto? Ziet u het zitten om minder mobiele personen naar het ziekenhuis, het dagcentrum of andere plaatsen te vervoeren? Neem dan contact op met De Cirkel. U kiest zelf wanneer u wil rijden en u ontvangt daarvoor een kilometervergoeding.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

OCMW

Dokter Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.