Maak een afspraak
Print this page

Wegenwerken en hinder

 

 

Wegwerkzaamheden zijn een noodzakelijk kwaad om ervoor te zorgen dat de wegen, waterlopen, rioleringen, fietspaden, ... in onze gemeente in optimale conditie blijven.

Niet enkel het gemeentebestuur laat werken uitvoeren aan de wegen. Ook De Watergroep, het Vlaamse Gewest en vele nutsbedrijven werken op het openbaar domein. Dat zoiets gepaard gaat met tijdelijke ongemakken is een feit. Wel streven we er naar om de werken zo overzichtelijk mogelijk te houden en zo kort mogelijk in tijd.

Daarom ontwikkelde de Vlaamse overheid de 'Hinder in kaart'-kaarttoepassing. De online kaart hierboven is afkomstig uit deze toepassing en biedt je een overzicht van de (wegen)werken en innames van het openbaar domein in Herk-de-Stad.

Concreet gaat het om geplande en in uitvoering zijnde wegenwerken, werken aan nutsleidingen en manifestaties zoals markten, optochten, loop of wielerwedstrijden... Ook 'innames' door werfkranen, stellingen en containers worden getoond.

Op de website van Geopunt Vlaanderen vind je de uitgebreide 'Hinder in kaart'-kaarttoepassing.

Goed om weten: via de zoekbalk bovenaan kan je meteen zoeken op adres of gemeente. Door uit te zoomen zie je dus ook de hinder in de rest van Vlaanderen. 

Via de icoontjes op de kaart kan je meer informatie raadplegen over de activiteiten. Je kan per dossier de zone zien op een apart kaartje, de aard van de hinder, de timing, eventuele omleidingen en de contactgegevens.

Trouwens, via het openklapmenu aan de linkerkant (klik op de pijl) kan je ook tal van andere toepassingen van Geopunt verkennen.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.