Maak een afspraak
Print this page

Ventilatiesysteem aanmelden voor de totaalrenovatiebonus (BENO-pass)

Wat

Men kan geen premie krijgen als men enkel een ventilatiesysteem laat installeren. Maar de investering in het ventilatiesysteem telt wel mee voor de Totaalrenovatiebonus van netbeheerder Fluvius. Wie investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen, kan voor die bonus in aanmerking komen.

Wilt u dat uw nieuw ventilatiesysteem meetelt voor de totaalrenovatiebonus? Dan moet u uw systeem aanmelden bij uw netbeheerder.

Voorwaarden
  • De aanmelding is enkel geldig voor nieuw aangekochte en geplaatste ventilatiesystemen met warmterecuperatie en/of vraaggestuurde ventilatie.
  • De Totaalrenovatiebonus is eralleen voor een woning of wooneenheid in het Vlaamse gewest die vóór 1-1-2006 werd aangesloten op het elektriciteitsnet.
  • Het aanmeldingsformulier moet bij netbeheerder Fluvius aankomen
    • met eindfactuur in 2020 uiterlijk 12 maanden na de eindfactuurdatum, enkel facturen (ook voorschotfacturen) die maximaal 1 jaar oud zijn, komen in aanmerking.
    • met eindfactuur in 2021-2022 uiterlijk 24 maanden na de eindfactuurdatum, enkel facturen (ook voorschotfacturen) die maximaal 2 jaar oud zijn, komen in aanmerking.
  • De werken moeten uitgevoerd en gefactureerd worden door een aannemer.
  • Het ventilatiesysteem moet worden gebruikt voor de volledige woning.
  • Raadpleeg alle voorwaarden en de technische eisen (thermisch rendement, reductiefactor, ...) waaraan het ventilatiesysteem moet voldoen op het Informatieblad 2020 of 2021 van Fluvius.
Procedure

Een overzicht van de documenten die nodig zijn om het ventilatiesysteem te kunnen aamelden, vindt u op het Informatieblad 2021 of 2022 van Fluvius.

U kunt het ventilatiesysteem

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.