Maak een afspraak
Print this page

Woonenergieloket

Ben je als verhuurder, huurder of eigenaar? Wil je energie sparen, van energieleverancier veranderen, plan je renovaties of ben je op zoek naar een goedkope (energie)lening? Kamp je met een probleem rond veiligheid, gezondheid of kwaliteit van je (huur)woning? Wil je je woning aanpassen aan veranderende behoeften?

De adviseur van het Woonenergieloket van Wonen in West-Limburg (een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lummen, Herk-de-Stad, Halen en Vlaanderen en de provincie Limburg rond wonen) staat in de gemeentehuizen van Herk-de-Stad, Lummen en Halen paraat om je verder te helpen met al je vragen rond wonen, verbouwen, subsidies en premies. Elk advies is gratis, vrijblijvend en geheel onafhankelijk. Om je zo goed mogelijk te helpen, maak je best een afspraak. Zo kan de woonadviseur zich grondig verdiepen in je specifieke vraag en krijg je meteen een antwoord op maat.

Premies

Op zoek naar een premie? Op de website 'Premiezoeker' van de Vlaamse overheid vind je snel een overzicht van premies die je kan aanvragen als je een woning bouwt, verbouwt, huurt of koopt in Vlaanderen. Je vindt er ook premies terug voor het aanplanten of onderhouden van groen of het verminderen van de afvalberg.

Levenslang wonen

Levenslang wonen is een duurzame, lange termijnvisie op wonen en bouwen. Het betekent dat je je woning meegroeit met de levensfase waarin je je bevindt.  Woonwensen veranderen voortdurend en de noden van mensen verschillen.
Dit betekent dat je best op tijd nadenkt over hoe je nu en in de toekomst wil wonen. Kenmerkend voor de levenslange woning is dat ze toegankelijk, veilig en comfortabel is. Tips vind je in de ontwerpgids Meegroeiwonen en bij het Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid.

Energie

Hoe maak ik mijn woning energiezuinig?  Wat is een duurzame manier om te verwarmen? Wat is de rentabiliteit van zonnepanelen? Loont het om in een thuisbatterij te investeren? Voor deze en andere vragen over energiebesparing en hernieuwbare energie kan je ook terecht bij het Woonenergieloket van Wonen in West-Limburg, in samenwerking met Energiehuis Limburg.

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

OCMW

Dr. Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.