Print this page

Wooninfopunt

Bent u verhuurder, huurder of eigenaar? Wilt u energie sparen, van energieleverancier veranderen, plant u renovaties of bent u op zoek naar een goedkope (energie)lening? Kampt u met een probleem rond veiligheid, gezondheid of kwaliteit van uw (huur)woning? Wilt u uw woning aanpassen aan veranderende behoeften?

De adviseur van het Wooninfopunt van Wonen in West-Limburg (een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lummen, Herk-de-Stad, Halen en Vlaanderen en de provincie Limburg rond wonen) staat in de gemeentehuizen van Herk-de-Stad, Lummen en Halen paraat om u verder te helpen met al uw vragen rond wonen, verbouwen, subsidies en premies. Elk advies is gratis, vrijblijvend en geheel onafhankelijk. Om u zo goed mogelijk te helpen maakt u best een afspraak. Zo kan de woonadviseur zich grondig verdiepen in je specifieke vraag en krijgt u meteen een antwoord op maat.

Premies

Op zoek naar een premie? Op de website 'Premiezoeker' van de Vlaamse overheid vindt u snel een overzicht van premies die u kan aanvragen als u een woning bouwt, verbouwt, huurt of koopt in Vlaanderen. U vindt er ook premies terug voor het aanplanten of onderhouden van groen of het verminderen van de afvalberg.

Levenslang wonen

Levenslang wonen is een duurzame, lange termijnvisie op wonen en bouwen. Het betekent dat uw woning meegroeit met de levensfase waarin u zich bevindt.  Woonwensen veranderen voortdurend en de noden van mensen verschillen.
Dit betekent dat u best op tijd nadenkt over hoe u nu en in de toekomst wil wonen. Kenmerkend voor de levenslange woning is dat ze toegankelijk, veilig en comfortabel is. Tips vindt u in de ontwerpgids Meegroeiwonen en bij het Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid.
 

Stadhuis

Pikkeleerstraat 14 3540 Herk-de-Stad
Telefoonnummer
013 38 03 10
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

OCMW

Telefoonnummer
013 78 09 40
E-mailadres
Openingsuren
Vandaag
tot uur
Morgen
tot uur
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven.